Hvilke planter kan stå i mørke placeringer? 

Alle stueplanter kræver lys i en eller anden udstrækning. Nogle typer skal helst placeres direkte i solen, hvor andre trives bedst i hjemmets mørke hjørner. I dette blogindlæg vil vi fortælle lidt om de sidstnævnte – de mørkeglade planter.

Som sangen i den gamle højskolesangbog lyder, så står solen op i øst og går ned i vest. På sin rejse over himlen lyser solen altid mod nord. Det betyder mest dagslys i de sydvendte placeringer i hjemmet. I nordvendte placeringer er der derimod mindst lysindfald. Så hvad gør du, hvis du gerne vil opfriske et rum mod nord med en stueplante? Du vælger den korrekte stueplante!

I vores sortiment finder du hvilke planter kan stå i mørke placeringer. Lad os gå igennem dem:

MONSTERA DELICIOSA

Den almenkendte plante, der også kaldes Fingerphilodendron, er en stueplante, som næsten kan stå i helt mørke. Derfor bliver den ofte fundet i nordvendte placeringer eller i kontorlokaler, som kan være afskærmet fra meget lys. Den klassiske Monstera er en udbredt stueplante, og de fleste kender dens tropiske udseende. Søger du derimod noget lidt anderledes, kan du se på vores Opstammet Monstera.

Det er en normal Monstera, som bare har fået lov til at vokse op af det, man kalder en mosstok. Den støtter planten i dens vækst og sørger for, at du får en højere, mere symmetrisk og stabil Monstera Deliciosa med et lidt anderledes udtryk. Udover at denne stueplante kan tåle mørke placeringer, er det også en af de letteste planter at pleje. De er meget svære at slå ihjel og tåler at man glemmer, at vande dem en gang imellem.

 

KENTIAPALME

I vores sortiment finder du Kentiapalmen, også kendt som Howea forsteriana, der også tåler en mørk placering. Planten er ikke glad for meget sollys og vil gerne stå i svagt indirekte lys. En placering i et rum, hvor der er 3-4 meter til vinduet vil være et ideelt sted for en Kentiapalme.

Planten kræver en god luftighed, hvilket heldigvis sjældent er et problem i Danmark. Den elsker at blive forstøvet jævnligt, hvilket gør den til en perfekt eksotisk plante til det fugtige badeværelse. Derudover er Kentiapalmen blandt de mest luftrensende stueplanter der findes og er derfor også særligt egnet til kontoret eller soveværelset.

 

AGLAONEMA (SØMANDSTRØST)

Der findes mange typer af Aglaonema, også kaldet en Sømandstrøst. Blandt vores små planter er de kendetegnet for at kunne trives i relative mørke placeringer. Vi har flere forskellige smukke Aglaonemaer i vores sortiment – heriblandt Aglaonema White Kiwi, som modsat de andre typer godt kan lide lys, så længe det ikke er direkte sommersol. Vores Aglaonema 'Salmon Fantasy' er derimod rigtig glad for de mørke kroge i hjemmet. Mangler du en lille plante på dit badeværelse? Så er Aglaonema 'Pink Valentine' med sine fine farver et godt bud!

 Vi håber, at vores lille planteguide til hvilke stueplanter der kan trives i mørke placeringer, har gjort dig en smule klogere på dit næste plantekøb. Er du stadig i tvivl eller har spørgsmål til, hvor du skal placere din plante? Vi er altid til rådighed på telefon eller mail, så tøv ikke med at kontakte os. Send eventuelt et billede med af placeringen, så vi kan give den bedst mulige hjælp.

 

3 planter til det mørke rum

De bedste planter til mørke, nordvendte rum er Kentiapalmen, Monstera Deliciosa (også kendt som Fingerphilodendron), eller den lille plante Aglaonema, som også går under det danske navn 'Sømandstrøst).

Kan planter trives på badeværelset?

Den bedste plante til badeværelset er Kentiapalmen, da den kan tåle en mørk placering og har brug for en masse fugt. Udover at den kan tåle mørke og fugt, så er det også en af de mest luftrensende planter.